Парламентът на Грузия даде първоначалното си одобрение в четвъртък за набор

...
Парламентът на Грузия даде първоначалното си одобрение в четвъртък за набор
Коментари Харесай

Грузия одобри на първо четене законопроекти, ограничаващи правата на ЛГБТ

Парламентът на Грузия даде първичното си утвърждение в четвъртък за набор от законопроекти, съдържащи радикални ограничавания върху правата на ЛГБТ , в това число забрани за " пропагандата " на еднополови връзки и интервенции за промяна на пола, предава " Ройтерс ".

Пакетът, който беше препоръчан от ръководещата партия " Грузинска фантазия " и който може да забрани събитията на прайда и общественото излагане на флага на дъгата на ЛГБТ , беше утвърден от болшинството от депутатите. Той би трябвало да мине още две четения, преди да стане закон.

Председателят на Народното събрание Шалва Папуашвили сподели по-рано този месец, че депутатите ще гласоподават второ и трето четене на законопроектите по време на есенната парламентарна сесия, директно преди общите избори, планувани за 26 октомври.

Той сподели, че законопроектите са нужни за управление на " ЛГБТ пропагандата " , която съгласно него " трансформира обичайните връзки ".

Законодателството също по този начин ще забрани на хора, които не са хетеросексуални, да осиновяват деца и ще попречи на хората да трансформират пола си в документите за идентичност. Публичните събирания, насърчаващи еднополовите връзки, също няма да бъдат позволени.

Ако бъде утвърдена, " ЛГБТ пропагандата " в просветителната система ще бъде неразрешена и на телевизионните оператори ще бъде неразрешено да демонстрират интимни подиуми, включващи еднополови връзки.

Правата на ЛГБТ са спорни в надълбоко религиозната Грузия , където православната черква в страната се радва на силно публично почитание.

Проучванията на публичното мнение демонстрират необятно публикувано отрицание на еднополовите връзки,  като годишният прайд в Тбилиси неведнъж се сблъсква с физически офанзиви от консервативни протестиращи.

Конституцията на Грузия не разрешава еднополовите бракове.

Гиорги Табагари, създател на Тбилиси прайд, сподели, че законопроектите ще създадат живота " нетърпим " за ЛГБТ грузинците.

Той сподели: " Бъдещето на куиър хората в Грузия наподобява много тъмно, в случай че законопроектите против ЛГБТ бъдат признати. "
 Грузия орязва правата на ЛГБТ общността
Грузия орязва правата на ЛГБТ общността

Проектозакон не разрешава промяната на пола и осиновяването от еднополови двойки

Гласуването идва на фона на  в южнокавказката страна след поредност от големи митинги против, който беше

Предложените ограничения евентуално ще подхранят опасенията на Европейския съюз и Съединени американски щати по отношение на политическата посока на Грузия, след рецензиите им към закона за задграничните сътрудници, който критиците считат за въодушевен от Русия и наказателен.

Посланикът на Европейския съюз в Грузия сподели предходната седмица, че процесът на страната за присъединение към блока е бил дейно спрян от законодателството.

Традиционно прозападна след оповестяването на независимостта след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година, Грузия неотдавна се зае да възвърне връзките си с Русия , която наложи лични

Правителството на Грузия съобщи, че законът за, с цел да се бори с " псевдо-либералните " полезности, наложени от чужденци, и за поощряване на суверенитета на Грузия.

Опозиционните партии, множеството от които бойкотират Народното събрание, описаха законопроектите против ЛГБТ като опит на " Грузинска фантазия "   да притегли консервативно настроените гласоподаватели преди есенния избор.
 Съединени американски щати обмислят огромен стопански пакет за Грузия, в случай че се откаже от завоя си към Русия
Съединени американски щати обмислят огромен стопански пакет за Грузия, в случай че се откаже от завоя си към Русия

Програмата обаче ще бъде задействана единствено в случай че Съединени американски щати потвърдят, че Грузия се отдалечава от анти-западната си реторика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР